Kategoriat
Yleinen

Ravivihjeet 10.8.2021

1. lähtö:

A) 1-2-3 B) 5-7-4-6

1 VIRIN VIKSU pilasi uransa avauskilpailun laukkoihin. Sen piti startata jo viimeksi Lieksassa, mutta jäi pois. Hyvä sukuinen ruuna omaa kuitenkin paalulta ravilla hyvät saumat menestymiseen. 2 HELMEN RIITU suoritti koelähtönsä ihan hyvällä tyylillä ja on tässä yksi mahdollisista menestyjistä. 3 RENATO on tähän mielenkiintoinen menijä. Taitavista käsistä starttaava ori kannattaa heti huomioida peleissäkin. 5 PIHLAJAN KATRIINA voisi vauhtiensa puolesta riittää tässä, mutta eittämättä paalulta löytyy lähdön todennäköisimmät menestyjät.

2. lähtö:

A) 3 B) 2-1-8-4-6-5-11

Mielenkiintoinen debyytti. 3 RUN RUNAWAY on muuttanut Itä-Suomeen Timo Kukkosen valmennukseen. Vastuksen puolesta tiistaintehtävä näyttää sellaiselle, että sen ohittaminen voi olla muille haastavaa, mikäli ruuna vain ravaa. 2 GOLDEN GAIA meni koelähtönsä ihan mukavalla tyylillä. Se saa paalulta hyvän reissun ja riittänee tässä korkealle. 1 ADALMINA BUZZ aloittaa uransa vasta 8-vuotiaana. Sen totosija ei olisi mitenkään yllätys, mutta voitto pienehkö sellainen. 8 MILEKKO pilasi viime juoksunsa laukkailuun. Takamatkan osallistujista se erottuu ensimmäisenä, mutta tuolta voittoon asti nousemiseen vaadittaisiin jo paalun suosikkien epäonnistumista.

3. lähtö:

A) 7-2 B) 1-3-4-5-6

7 KATIN MESTARI otti viimekertaisen voittonsa varmaan tyyliin. Se on kehittynyt paljon starttien myötä ja on lähellä onnistua tässäkin. 2 PISKON UNIIKKI menetti Kuopion välistartissa hyvän sijoituksen loppusuoran laukkaan. Ravilla se pärjäisi tässä varmasti, mutta laukkoja tahtoo tulla joka kerta. 1 HOVILAN VALTTI laukkasi viimeksi keulasta hyvän sijoituksen. Paalulta se pääsee hyvin matkaan ja olisi ravilla tähän ihan mahdollinen menestyjä. Nyt kuitenkin ensisijaisena tavoitteena on varmasti saada ehjä suoritus koelähdön välttämiseksi. 3 JENNIE seuraili viimeksi tasaisesti neljänneksi. Se pystyy tässäkin sijoittumaan hyvin, mutta voittoon vaadittaisiin jo suosikkien epäonnistumista.

4. lähtö:

A) 2 B) 3-6-7-5-1-4

2 FREE FROM FINES on tehnyt viimeisissään starteissa hyviä juoksuja, mutta voitot ovat jääneet uupumaan. Toissakerralla se oli hyvä toinen johtavan kannasta kovatasoisessa Cartivet Meeting finaalissa ja viimeksi juoksu meni turhan vaikeaksi takajoukoista. Nyt sopivan vastuksen kohdatessaan kauden avausvoitto on lähellä. 3 FUDGE SISU johti toissakerralla joukkoja, mutta joutui päästämään lopussa selästä spurtanneen Winnertakesitallin ohitseen. Nyt asetelmat suosivat sitä viimekertaa paremmin. 6 WINNERTAKESITALL nappasi viimeksi voittonsa johtavan kannasta. Se vaatii tarkan reissun pärjäkseen, eikä nyt ainakaan johtavan kantaan ole asiaa, joten tehtävä ei ole helppo. 7 OOGIE BOOGIE oli tauolta hyvä kolmas ja samanlaisena kamppailee tässäkin totosijoista.

5. lähtö:

A) 3 B) 1-7-2-8-6-4

3 HURMAN VIESKER kierteli viimeksi takaakin vielä ykköseksi ja nousee tässä selkeäksi suosikiksi. 1 JULLEN HERMANNI sekosi Oulussa askelissaan viimeisellä takasuoralla ja laukkasi. Paalulta se lähtee vetämään joukkoja ja kamppailee ihan kärkisijoista. 7 AIKA-AJO on kovassa kunnossa ja kirii takaa varmasti lähelle kärkeä lopussa. 2 TÄHTEYS oli viimeksi ihan asiallinen toinen, mutta ei hevonen aivan parhaimmillaan ole ollut viimeisimmissään starteissa. 8 LISSUN MYRSKY on hyvä hevonen tähän lähtöön, mutta 40 metrin takamatkalta voi olla turhan paljon tekemistä voiton suhteen.

6. lähtö: TOTO4-1

A) 6 B) 3-1-4-5-2-8-9

6 LIISINKO kiri Kajaanissa 2. ulkoa selvään voittoon ja meni tähän porukkaan suhteutettuna kovan tuloksenkin. Se oli erittäin hyvä toinen tiistaina Kuopion startissaan. Hevonen saa tässä hyvän selkäreissun, jollaisella kirii lopussa terävästi voittomatsiin. 3 SINGIN RUUTI on tallikaverin tapaan hyvässä kunnossa ja voi onnistuessaan olla toinen. Ori onkin tallikaverinsa ykköshaastaja. 1 HALLAN HUMU pystyisi ravilla heittämään paalulta vahvan haasteen suosikeille, mutta ravaaminen on ollut sille vaikeaa. 4 LOISTO-VEIKKO oli Kuopion kurakelissä keulasta kengittä oikein hyvä kolmas, mutta nyt kengät näyttäisi tulevan takaisin jalkaan ja vähemmän ajava valmentaja hyppää ammattikuskin jälkeen rattaille, joten ruuna jää haastajan rooliin.

7. lähtö: TOTO4-2, TROIKKA

A) 4-6 B) 11-10-9-3-8-7-1-2-14-13

4 MR COURVOISIER on juhlinut kesäraveissa, eikä juhlille taida näkyä loppua, vaikka vastus tässä hyvää tasoa onkin. Se pääsee hyvin matkaan ja juoksee tässä keulapaikalla. 6 BOULDER ARTEMIS on päässyt tänä kesänä jo kahdesti juhlimaan Lieksassa voitolla. Nyt sen keulaan pääsy näyttää epätodennäköiseltä ja sitä myötä tehtävä vaikeutuu. 11 NETTIER on juossut tätä kovemmissa lähdöissä ja tehnyt niissä mukavia esityksiä. Takamatkasta huolimatta se kiertää ravilla korkealle. 10 BOULDER DREAM kisaa rahallisesti erittäin sopivassa tehtävässä. Tasaisen varmaa työtä tehnyt tamma riittää juoksunonnistuessa tässä korkealle. 9 KWAKIUTI BOKO palaa tauolta ja aloittaa nyt uusista käsistä. Kommenttien perusteella starttiin tullaan melko matalalla profiililla, joten sen menestys olisi pieni yllätys.

8. lähtö: TOTO4-3, PÄIVÄN DUO-1

A) 5 B) 6-4-3-1-7-2

5 HIPSUN POJU on menestynyt tämä kesänä lauantairaveissakin ja nousee tässä selkeäksi suosikiksi. Viimeksi Hipsun Poju puristi Parvelan Retun takana hienosti toiseksi. Vastustajien laukat avittivat sitä, mutta ori teki joka tapauksessa kovan juoksun. Hevonen on kehittynyt kesän aikana paljon ja on tässä paha lyötävä. 6 HISSUN FEENIKS oli Seinäjoella hyvä kolmas. Ravilla se heittää tässä haasteen suosikille, mutta laukatkaan tämän kohdalla ei saa yllättää. 4 VILJU on myös hyvässä kunnossa, mutta sen tehtävistä tahtoo usein tulla turhan haastavia, koska ori kiihtyy voltista niin hitaasti liikkeelle. 3 HILIPEE on paalulta todennäköisin menestyjä. Se on hyvässä kunnossa ja etenkään kaksarisijoitus ei sen kohdalla saa yllättää, mutta hevosena se ei ole innokkain voittamaan, joten voittaminen tässäkin voi olla vaikeaa.

9. lähtö: TOTO4-4, PÄIVÄN DUO-2, TROIKKA

A) 1-7 B) 5-4-8-6-2

1 JASMINE ZON on mahtavassa kunnossa ja viimeisin voitto onkin Toto75-tasolta. Se voi alussa menettää keulapaikan, mutta hakenee sen aikaisessa vaiheessa itselleen ja keulasta tamma vetää tätä lähtöä pitkään. 7 ORLANDO KNICK on hevosena lähdön eliittiä, mutta 20 metrin pakilta tehtävä ei ole voiton suhteen helppo. Joensuussa se oli keulasta hyvä kolmas ja varmasti kiertää tässä lähelle kärkeä. 5 ELLIOT WEB kilpailee ainakin matkan puolesta sopivassa sarjassa. Ruuna ei viimeisissään ole ollut ihan samanlainen mitä talvella, mutta kovissa lähdöissä juossut hevonen suorittaa varmasti hyvin tässäkin. 4 SHE IS CECILIA on juossut viime aikoina myös aika kovissa tehtävissä. Paalulta se saa hyvän reissun ja lyhyellä kirillä parhaimmillaan oleva tamma voi yllättää loppusuoran kirikamppailussa.

10. lähtö:

A) 4 B) 10-5-3-2-12-13-15-6-1

4 LIKE A DYNAMITE palaa starttiin pitkältä tauolta ja sen vire on jonkinlainen arvoitus. Tamma on tähän hyvä hevonen ja jos se on vähääkään samanlainen mitä uransa avauskisassa marraskuussa se pärjää kyllä tässäkin. 10 MIDNIGHT STORM kiri viimeksi kaukaa takaa vielä voittoon. Tuo lähtö oli kuitenkin osallistujamäärältään pieni ja nyt kierrettävää on viimekertaan nähden huomattavasti enemmän. 5 SILICA GEM oli viimeksi hyvä toinen. Se on tahtonut vaatia usein sisäratareissua menestyäkseen ja sellaisen ruuna on nyt saamassa. 3 XODOOM ei viimeksi käynnistynyt ravilla. Oikean askellajin löytyessä heti kiihdytyksessä se pääsee tässä keulaan, josta hevosella myös mahdollisesti ajetaan. 2 RAGING nappasi viimeksi uransa avausvoiton aika erikoistenkin sattumusten kautta. Se saa paalulta hyvän reissun, jollaisella kamppailee totosijoista, mutta voiton uusiminen olisi pieni yllätys.

VIHJESYSTEEMIT

Toto4 (pieni)

1. 6 Liisinko (3, 1)

2. 4, 6 (11, 10)

3. 5 Hipsun Poju (6, 4)

4. 1, 7 (5, 4)

4 Riviä = 0,80e

TOTO4 (suuri)

1. 1, 3, 6 (4, 5)

2. 4, 6 (11, 10)

3. 5 Hipsun Poju (6, 4)

4. 1, 5, 7 (4, 8)

18 Riviä = 3,60e

PÄIVÄN DUO

1. 5 Hipsun Poju

2. 1, 7

TROIKKA (7. lähtö)

1. 4 Mr Courvoisier

2. 6, 10, 11

3. 3, 6, 8, 9, 10, 11

15 Yhdistelmää * 0,5e = 7,5e

TROIKKA (9. lähtö)

1. 1, 7

2. 1, 7

3. 4, 5

4 Yhdistelmää * 0,5e = 2e

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *