Kategoriat
Yleinen

Ravivihjeet 20.7.2021

1. lähtö:

A) 8-2-6 B) 1-3-7-5-4

8 KOIVIKON JERRY pilasi viime kisansa laukkoihin. Ravatessaan se pystyy tässä korkealle, mutta laukat tahtovat sotkea menoa. 2 VIRIN VIKSU on jo sukunsa puolesta tähän mielenkiintoinen menijä, sillä se on ravikuningatar Virin Camillan pikkuveli. Suonenjoella tuli laukkoja, mutta ravilla se olisi potentiaalinen menestyjä tähän. 6 VIIRIN VILKAS oli hyvä toinen Joensuun paikallisraveissa. Startin saatuaan se voi jopa parantaa, joten sitä ei kannata missään nimessä unohtaa peleistä. 1 KARJALAN ILONA tulee rankingissa seuraavana. Se oli keulapaikalta samaisissa paikallisraveissa asiallinen kolmas, eikä edes hävinnyt paljoa Viirin Vilkkaalle.

2. lähtö:

A) 10-3-4 B) 2-9-5-1

10 FERGUS veti Hankasalmella keulasta kiihtyvällä tempolla ja oli lopussa asiallinen kolmas. Hevosen tyyli oli tuossa kisassa miellyttävä ja se on tähän mielenkiintoinen menijä 40 metrin takamatkasta huolimatta. 3 HONEY TRIX meni tähän porukkaan suhteutettuna hyvän tuloksen kokeessaan, mutta laukkasi Joensuun ensimmäiseen kaarteeseen. Niinpä onkin mielenkiintoista nähdä, että miten tamma selvittää Lieksan kurvit. 4 FIDGET SPINNER näytti kokeessaan ihan hyvälle. Uran avauskisassaan Kajaanissa se laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, eikä sen jälkeen esittänyt ihmeitä, mutta ravilla se olisi tähän potentiaalinen menestyjä. 2 CAMDEN TOWN saa hyvältä lähtöpaikalta varmasti hyvän reissun, jollaisella sen yltäminen totokolmikkoon ei saa yllättää. 9 RAGING oli ihan asiallinen kolmas viimeksi, mutta 40 metrin takamatkalta on tekemistä kärkisijoille noustakseen.

3. lähtö:

A) 6 B) 3-5-4-1-2

6 NOPE’S DYNAMITE voitti Suonenjoella varmasti johtavan kannasta. Se on tähän hyvä hevonen ja etenkin selkäjuoksulla kirii loppua vinhasti. Sopivan näköisen vastuksen kohdatessaan kauden toisen voiton tulisi olla lähellä. 3 EMMANUEL DE GIGUE oli viimeksi hyvä toinen ylivoimaisen voittajan takana. Toissakerralla se kiri Kajaanissa tyylikkäästi voittoon, mutta hyötyi tuossa toki reippaasta matkavauhdista. 5 DIRK DIGGLER SISU ja 4 GIOVANNI DE VELUWE kirivät varmasti lopussa lähelle, mutta suosikkikaksikon lyöminen olisi kieltämättä pieni yllätys. 1 FUDGE SISU jäi viimeksi pussiin 3. sisälle. Nyt se saa paalulta hyvän reissun ja kamppailee varmasti totosijoista.

4. lähtö:

A) 2 B) 3-5-10-1-8-7

2 MR COURVOISIER oli vakuuttava voittaja Suonenjoella. Se on hyvä hevonen ja varmasti pärjäisi tätä kovemmissakin tehtävissä, joten hyvää panosta siltä voi odottaa tässäkin. Juoksupaikka lienee nyt Xodoomin selässä. 3 XODOOM oli jo viimeksi lähellä voittoa, mutta jäi vielä niukasti toiseksi. Kovaa voltista kiihtyvä ruuna juoksenee tässä keulapaikalla, josta sen tulisi kamppailla aivan kärkisijoista. 5 SILICA GEM laukkasi viimeksi lähtöön, mutta sitä aikaisemmat suoritukset olivat ihan hyviä. Paalun suosikkikaksikon voittamiseen tässä vaaditaan kuitenkin Silica Gemiltä aivan huippusuoritus. 10 GREEN’S CANDYMAN oli viimeksi ihan rehellisen riittämätön 3. sisältä. Toissakerralla se voitti Lieksassa niukasti. Tehtävä lienee nyt voittoa ajatellen liian hankala 40 metrin takamatkalta.

5. lähtö:

A) 2-1 B) 4-6-7-8-3

2 LUXEN palasi viime kisaan pitkältä tauolta maltillisin kommentein. Hevosella ei oltu ajettu kotona kovaa, mutta se teki heti ihan asiallisen esityksen. Startti alla sen luulisi terävöityvän ja olevan valmis kamppailemaan lähdön kärkisijoista. 1 LIISINKO teki viimeksi hyvän suorituksen ja olikin ennen Luxenia maalissa. Samanlaista vahvaa menoa jatkaessaan mitä edellisissä starteissa se riittää tässäkin korkealle. 4 VERÄJÄN VARTIJA teki Joensuun paikallisraveissa hyvää juoksua, mutta laukkasi loppusuoralla voittotaistosta. Ehjällä juoksulla se on tähän yksi mahdollisista. 6 PARAPARAN taulu ei paljoa lupaa, mutta hevonen on kyllä tauluaan parempi. Toki sen tulee parantaa noista viime starteistaan ihan merkittävästi. 7 CHARMI voisi tässä ravilla riittää korkeallekin, mutta laukkaa tahtoo tulla startista toiseen.

6. lähtö: TOTO4-1

A) 5 B) 1-3-2-4-7

5 JASMINE ZON oli Joensuussa hyvä, vaikka neljänneksi jäikin. Nyt se kohtaa sopivamman vastuksen mitä viimeksi ja voltista hyviä 1.15-aikoja nakutellut tamma jyrää tässä eittämättä voittomatsiin. Tamma näyttäisi jatkavan optimibalanssillaan, eli ilman kenkiä. 1 UOMO SHOW voitti Pihtiputaalla varmasti keulasta. Se saa tuosta jälleen hyvän juoksun, jolla kamppailee ihan kärkisijoista. 3 VINCENT CROFT taipui viimeksi aika pahoin. Toissakerralla se oli Lieksassa hyvä toinen ja, jos olisi samanlainen mitä tuossa senkään menestys ei nyt saisi yllättää. 2 EASY VACATION oli viimeksi pitkään sisäradalla vailla kiritilaa, mutta ei näyttänyt kovinkaan tuorevoimaiselta. Sisäratareissulla se voi roikkua hyvään sijoitukseen, mutta voitto olisi eittämättä yllätys.

7. lähtö: TOTO4-2, TROIKKA

A) 2 B) 3-5-1-13-10

2 BOULDER ARTEMIS tuli viimeksi 2. ulkoa hyvin maaliin kova vauhtisessa lopetuksessa, mutta ei riittänyt lähdön parhaimmille. Tuo lähtö oli tosin tätä lähtöä merkittävästi kovempi. Tamma pääsee hyvin liikkeelle ja hakee tässä aikaisessa vaiheessa keulapaikan itselleen, josta on lähellä voittoa. 3 ROSELUCK juoksi viimeksi kaukana kärjestä, josta tehtävä oli kovassa porukassa mahdoton. Roseluckin päästessä keulahevosen selkään sillä olisi siitä hyvä sauma liftata kaksarisijoille. 5 GODDNESS CALYPSO oli helmikuussa vaisu ja palaa nyt tauolta. Luokkaa hevosella kyllä riittää nähtyä parempaan. 1 LEGGADO LI palailee myös tähän tauolta. Se on vaihtanut tässä välissä valmentajaa ja on mielenkiintoista nähdä mitä hevonen saa uusista käsistä aikaiseksi. Voitto olisi kuitenkin heti tähän debyyttistarttiin pieni yllätys. 13 NICEMAN WINDCAPE on viimekisoissaan tehnyt oikeinkin asiallista työtä, mutta 20 metrin takamatkalta voittaminen voi olla turhan kova tehtävä.

8. lähtö: TOTO4-3, PÄIVÄN DUO-1

A) 1-4 B) 5-2-3-6-7

Kaksi erottuu. 1 SIPISEE pilasi viimekisansa Joensuussa laukkoihin, mutta toissakerralla Kajaanissa se oli todella vakuuttava voittaja. Hevonen on tosi hieno ja kyvykäs 5-vuotias ja voltin ykkösradalta sen pitäisi päästä hyvin matkaankin. Keulasta se vetäisi tätä lähtöä pitkään, jopa maaliin saakka. 4 HISSUN FEENIKS teki viimeksi Vermossa laukankin jälkeen kovaa juoksua, mutta laukkasi loppusuoralla ainakin totosijan. Se on mennyt viime starteissa hienosti, kuten kaikki muutkin Timo Väisäsen valmennettavat. Ravilla Hissun Feeniks kamppailee tässä varmasti voitosta. 5 VILJU tekee usein vahvoja esityksiä, mutta on voltista sen verta hidas kiihdyttäjä, että juoksuista tahtoo aina tulla turhan vaikeita. Toki nyt pieni lähtö suosii sitä, mutta paalulla on kieltämättä pari sen verran kovaa hevosta, että niiden voittaminen ei ole helppoa. 2 N.P. LIITOTÄHTI tekee aina tasaisen varmaa työtä. Sen voitto tässä vaatisi kuitenkin suosikkien epäonnea.

9. lähtö: TOTO4-4, PÄIVÄN DUO-2, TROIKKA

A) 6-9 B) 5-12-7-2-10

6 BOULDER DREAM otti voittonsa Joensuun paikallisraveissa leikitellen. Juoksuradalta se pääsee hyvin matkaan ja edennee tässä keulaa, josta sen tulisi vetää tätä lähtöä pitkään. 9 BOLDER ILLUSION hävisi viimeksi keulapaikalta, mutta vain hyvälle hevoselle. Voltin takarivistä juoksun onnistuminen ei aina ole ihan yksinkertaista, mutta aivan riittävä hevonen se tähän lähtöön on. 5 GAKARIINI juoksi viimeksi 4. ulkona, josta koitti kirissään parannella asemiaan, mutta ei riittänyt. Nyt se saa juoksun lähempänä kärkeä ja on kirikamppailussa yllätysvalmis. 12 JET SETTER taipui viimeksi taustalle, parhaimmillaan ollessaan se olisi hyvä hevonen tähän, mutta nyt se ympärillä pyörii kysymysmerkkejä viime kisojen vaisuudesta johtuen. 7 NOTORIOUS NOVA on viime starteissaan sijoittunut hyvin, mutta jää tässä haastajan rooliin, sillä se tarvitsee tarkan reissun pärjätäkseen.

10. lähtö:

A) 3-2-1 B) 4-9-8

3 KATIN MESTARI on tähän koitokseen vauhdikas menijä- Se voitti viimeksi ihan tyylikkäästi Joensuussa, mutta lähtö oli kyllä kieltämättä heikko tasoltaan. 2 HOVILAN VALTTI pilasi viime kisansa laukkoihin, mutta toissakerralla se nappasi Lieksasta tyylikkään voiton. Samanlaisena mitä se oli tuossa riittää se tässäkin varmasti. Laukat tosin tämän kohdalla eivät saa yllättää. 1 N.P. KALLE avasi voittotilinsä viimeksi Halsualla. Paalulta se saa hyvän reissun, jollaisella riittäisi tässä korkealle. 4 JENNIE tsemppasi viimeksi hyvin toiseksi. Esitysten tulisi kuitenkin vielä aavistuksen parantua, että tamma tästä voiton nappaisi. 9 PILSSIN TAIKA on kisan ainut tähtijuoksija. Vauhtiensa puolesta se riittäisi tässä korkealle, mutta laukkoja tahtoo tulla aina.

VIHJESYSTEEMIT

TOTO4 (pieni)

1. 1, 5 (3, 2)

2. 2 Boulder Artemis (3, 5)

3. 1, 4 (5, 2)

4. 5, 6, 9 (12, 7)

12 Riviä = 2,40e

TOTO4 (suuri)

1. 1, 5 (3, 2)

2. 2 Boulder Artemis (3, 5)

3. 1, 4 (5, 2)

4. Lähdön kaikki hevoset

52 Riviä = 10,40e

Päivän Duo

1. 1 Sipisee

2. 6 Boulder Dream

1 Yhdistelmä

TROIKKA (7. lähtö)

1. 2 Boulder Artemis

2. 1, 3, 5, 10, 13

3. 1, 3, 5, 6, 10, 13

25 Yhdistelmää * 0,5e = 12,50e

TROIKKA (9. lähtö)

1. 6 Boulder Dream

2. 5, 9

3. 2, 3, 5, 7, 9, 10, 12

12 Yhdistelmää * 0,5e = 6e

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *